Kasper van Kooten bracht diverse boeken als schrijver uit. Bekijk hieronder het overzicht.

 

Recent werkvan Kasper van Kooten als schrijver

Columns volkskrant

Speciaal  voor Volkskrant Magazine schreef Kasper van Kooten tussen april en juli 2023 elke week een verhaal over een wandelafspraak die hij had. Van Kooten besloot de wonderlijke reis die online daten heet op te schrijven in een eerlijk, open, ontroerend en hilarisch verslag.

Van kooten en de beat

Een swingend maar schurend boek over muziek en geluk. De twee plastic drumstelletjes die Kasper op zijn vijfde verjaardag van zijn opa’s en oma’s kreeg, waren het begin van een allesbepalend levensritme. In zijn herinnering voelt het alsof hij vanaf die dag kon zeggen wat hij wilde zeggen, drummend. De muziek en het spelen met een band zijn de leidraad in zijn leven.

Columnist Libelle

Als ambassadeur voor Kinderhulp krijgt Kasper vier keer per jaar de kans om een persoonlijke, grappige en rake column te schrijven over kinderarmoede in Nederland. Vanuit zijn eigen unieke kijk op dingen maakt hij de lezer attent op het groeiende probleem in Nederland.

Ouder werkvan Kasper van Kooten als schrijver

Kasper van Kooten in Scrooge Live

Scenario Scrooge Live

In 2020, het zware eerste Corona, jaar kreeg Kasper de vraag of hij het scenario (de bewerking) voor het legendarische kerstverhaal van Charles Dickens voor zijn rekening wilde nemen. Hij schreef de dialogen voor o.a. Johnny Kraaijkamp jr., Simone Kleinsma, Tygo Gernandt, Jasmine Sendar, Jamai Loman en Gerard Cox. Zelf speelde hij Bob Cratchett in de eerste versie van dit spektakel door Omroep MAX en Mediawater.

jackie fontanel

Klaas leeft in het goede lichaam, maar in de verkeerde tijd. Zo voelt dat al jaren. Zijn avontuurlijke opa vaart in de roaring twenties mee op de Holland-Amerika Lijn. In New York raakt deze scheepsjongen verslingerd aan de opzwepende wereld van jazz, dans en vaudeville. Het wonderlijke leven van Jackie Fontanel is een meeslepend verhaal over de afspraken die je met het leven kunt maken, en daarnaast een intrigerende familiegeschiedenis.

Karakters

“Roem is verreweg de bekendste depressie”, is één van de gevleugelde uitspraken van mental coach Joël Hartsteen. In een prachtige villa in Frankrijk ontvangt de eigentijdse goeroe een groep Bekende Nederlanders die het gevecht met hun grootste problemen en angsten willen aangaan. Hartsteen zelf blijft ongrijpbaar tot, uit het niets, zijn eigen masker valt en híj ineens karakter moet tonen.

 

 

Ander werkvan Kasper van Kooten

Voor boekingen als spreker, dagvoorzitter of cabaret op maat