Kasper van Kooten speelde als cabaretier in het theater diverse voorstellingen. Bekijk hieronder het overzicht. 

 

Recent werkvan Kasper van Kooten als cabaretier

Kasper van Kooten in Van Kooten en de Beat

Van kooten en de beat

Zijn laatste theatervoorstelling op basis van zijn gelijknamige boek. Een show vol nostalgie over Kasper’s eerste drumstel, zijn eerste bandje, zijn eerste optreden en alles wat daarna op zijn pad kwam met Acda en de Munnik in Ahoy, Lowlands, en onlangs (!) nog zes keer een uitverkochte Ziggo Dome.

Speeltijd

In deze ontroerende voorstelling uit 2020, vlak voordat de wereld op slot ging, doet Kasper eigenlijk voor het eerst aan stand-up comedy. Een kruk en een microfoon en verhalen vertellen over zijn scheiding, een eerste vakantie alleen met zijn kind en een oude natuurkundeleraar. Ook met een prachtig gedicht voor zijn vader en kind.

Bonte Avond

Deze voorstelling uit 2018 gaat over de laatste klas van de lagere school, waarin Kasper en zijn 5 beste vriendjes de Dolly Dots imiteren. De gehele show speelt Kasper in minirok, op hakken en met beenwarmers en sluit af met een tranentrekkende versie van Love Me Just A Little Bit More.

Ouder werkvan Kasper van Kooten als cabaretier

Karakters

Kasper’s tweede voorstelling op basis van een roman. 2015. Een cabaroman, zoals hij het genre zelf doopte. In deze meer toneelachtige cabaretvoorstelling speelt hij de rol van goeroe voor BN-ers die door een deal met China in de gevangenis belandt. Voor deze voorstelling schreef Kasper vier prachtige Franstalige liedjes.

Harde noten

In 2013 komt Kasper samen met singer songwriter Bertolf en samen besluiten ze elkaars’ gebied meer te verkennen. Bertolf had nog nooit in het Nederlands gezongen of in het theater gespeeld, Kasper nog nooit op dat niveau muziek gecomponeerd. Ook de muziekstijl die Kasper gewend was kreeg veel meer invloeden zoals country, Americana & bluegrass. Resultaat: een studioalbum Harde Noten, en een theatertour van 30 voorstellingen.

Het Wonderlijke Leven van Jackie Fontanel

De meeste gelauwerde voorstelling tot nu toe. Een Poelifinario nominatie (meest indrukwekkende programma van dat seizoen) Tevens Kasper’s allereerste boek (roman) over het gefictionaliseerde leven van zijn grootvader aan boord van de Holland Amerika Lijn. Met unieke, speciaal gecomponeerde muziek uit de roaring twenties. De voorstelling is uit 2011.

3kw4rt

Altijd op zoek naar een thema in de taal dat matcht met muziek bedacht Kasper in 2010 om een plaat op te nemen met alleen maar liedjes in driekwart maat, of een afgeleide daarvan. Hij baseerde dit thema op de gedachte dat Nederland het altijd maar nét voor driekwart is. Nooit helemaal. Samen met zijn band brachten ze de plaat uit en deden aansluitend de succesvolle theatertour.

Veelvraat

Het zal niet vreemd in de oren klinken dat er in 2008 voor deze titel gekozen is. Kasper ís een artistieke veelvraat, een alleskunner, een creatieve duizendpoot. Die zich hierin afvraagt of hij niet beter voor één beroep gekozen had. Aan het eind weet je het zeker: nee, anders had je dit allemaal gemist! (en hij ook).

Zangzaad

Samen met zijn fantastische band het eerste échte muzikale theaterprogramma uit 2007. Een album vol jazz, rock, pop en blues en een theatershow waarin die nummers prachtig en hilarisch verbonden werden door conferences over muziek en het leven van alledag.

Geestdrift

Een voor de Neerlands Hoop genomineerd theaterprogramma (uit 2005) waarin Kasper zijn absolute ode aan het dorpse leven brengt. Hoe hij tussen de weilanden, met een hond en een dorpsgek, veel beter functioneert dan in een hysterische stad met kickboksende jeugd, arrogant horecapersoneel en scooterende makelaars.

Lijfspreuk

Zijn theaterdebuut uit 2003, gesterkt door de hit Mooie Blouse en het album Kwart van Mijn Hart. Ook genomineerd voor de Poelifinario. Over lichaamstaal en hoe hij zijn lichaam laat spreken als de woorden het niet meer doen. Toen Kasper dit programma begon te try outen in het voorprogramma van de Vliegende Panters wist hij dat hij zijn droom te pakken had; spelen in het theater, met éigen programma’s!

Ander werkvan Kasper van Kooten

Voor boekingen als spreker, dagvoorzitter of cabaret op maat