Kasper van Kooten speelde als muzikant in diverse bandjes, waaronder Acda en de Munnik. Bekijk het overzicht hieronder.

Recent werkvan Kasper van Kooten als muzikant

Harde noten

Samen met Bertolf geschreven en uitgevoerd in 2013. Gitaren en bassen door Bertolf, drums en toetsten door Kasper. Samen ingezongen. Een licht maatschappelijk album met satirische inslag en verborgen kritiek. Nederlandstalig! Met twee parels over hun zusjes en de ontmoeting met een vreemde.

 

3KW4RT

Het thema album met alles in driekwartsmaat of afgeleide. Met akoestische luisterliedjes, alles live ingespeeld en op sommige momenten begeleid door een geweldig strijkkwartet o.l.v. Lorre Lyn Trytten. Ook weer opgenomen en geproduceerd door Erik Spanjers.

Zangzaad

De plaat uit 2007 waarop een prachtige mix van hiphop, pop, rock, jazz en soul staan. Allemaal met met Nederlandstalige teksten, uiteraard. Uit deze plaat ontstaat de gelijknamige theatertour. Muzikale bijdrages op het album zijn van niemand minder dan Candy Dulfer en Extince.

Ouder werkvan Kasper van Kooten als muzikant

De Fonk - Net Op Tijd

Met theaterschool-buddy’s Jasper Boeke en Bram van Els hun onverholen liefde voor rauwe funk kunnen botvieren op dit eenmalige album-project uit 2016. Nederfunk uit de school van Sjako, In De Steen en Gung-Ho.

Beter dan de kopie!

Zijn tweede album uit 2004, opgenomen in de legendarische Wisseloord studio’s met engineer Thijmen Zinkhaan. Over de muzikanten lijdensweg onder Pirate Bay downloaden, over de hippe drank rosé, weg willen maar niet kunnen en een ode aan zijn net overleden oma.

Een kwart van m'n hart

2003. Zijn debuutalbum als zanger/liedjesschrijver na jarenlang drummer bij Acda en de Munnik te zijn geweest. Op dit album werkt hij maanden in zijn eigen studio aan dit zeer oorspronkelijke debuut. Hij doet dat met producer Erik Spanjers en inmiddels vaste bandleden Frank Stukker, Arjen Mooijer, Raphaël Hermans en Tom Beek. De plaat wordt goed ontvangen en hitsingle Mooie Blouse brengt hem naar de radio en festivals in Nederland maar ook België.

Ander werkvan Kasper van Kooten

Meer informatie over boekingen Danspaleis van Kooten